Referenties

Op een oneindig liefdevolle manier heb je me de weg gewezen naar….sja… een heel nieuw, fijn leven, Nazeema. Je maakte me bewust van de lichamelijke klachten, van de gespannen spieren, die reageerden op het in mijn hoofd leven . Je opende mijn ogen voor de “overlevingsstand” waarin ik vaak handelde, en die ontstaan was in mijn jeugd. Je leerde mij de momenten van “getriggerd worden” op te merken. En je leerde mij alle emoties te omarmen, zoals Rumi het zo mooi verwoordt in zijn gedicht “De Herberg”. En daarom namen de -eerst altijd weggeslikte en verdrongen- frustratie, het verdriet en de pijn steeds meer af. Wat een bevrijding!En opeens…. wist ik dat ik de rebalancing met jou kon gaan afronden! Ik heb de teugels van mijn eigen leven weer in handen (voorzover je dat ooit hebt)! Ik heb weer energie, en kan steeds meer gaan genieten! Dankjewel lieve, lieve Nazeema. Je zegt dat ik het helemaal zelf heb gedaan. Dat is ook zo. Maar wat ben ik blij, dat jij er als een beschermende, liefdevolle vriendin bij bleef, en me de weg wees!
Dankjewel. Marijke

Een rebalancing sessie bij Nazeema zorgt ervoor dat ik mijn lijf weer ga ‘bewonen’. Ik ben iemand die, zoals veel mensen, veel in haar hoofd zit en haar lijf eigenlijk ‘vergeet’. Door de stevige aanraking van Nazeema’s handen ga ik weer beter voelen wat er is of speelt op dat moment en kom ik bij wat er echt toe doet. Verdriet, vreugde, boosheid, wat er ook is, kan en mag gevoeld worden.
Er wordt aan je getrokken, geschud en geduwd: je lichaam wordt als het ware wakker gemaakt. Na een sessie is mijn hoofd kalm en sta  ik steviger met mijn voeten op de grond, mijn buik een bodem waarop ik kan vertrouwen. Geen overbodige luxe in een wereld die zo druk is en vol van prikkels.

Just a quick note to thank you for a wonderful morning of meditation yesterday. I found my first meditation very special, I think the deepest stillest yet. Thank you! The location was wonderfully soothing – your home is surrounded in love so I felt very comfortable there. Your own calm mindfulness had a very calming effect in me and I know it enhanced my experience. You know so much about so many aspects of meditation, spirituality and life I wonder sometimes if you know what an encyclopedia if knowledge you have! I know you will in time put your own spin in things depending in the energy of the group but I just wanted to say…

Thanks again for including me in your group this morning. I found it a very valuable and inspirational lesson that has stayed with me all day. I am going to try and start meditating. I think it may be very good for me. I also have the poem on my studio wall and am ordering the book The Power of Now……

De stiltedag van Nazeema, Derval en Yvonne heb ik als zeer bijzonder en krachtig ervaren. Nazeema begon de dag met dansoefeningen waardoor ik voelde dat ik bevrijd werd, zodat ik me helemaal kon laten gaan en in het hier en nu kon komen. Zij zorgde ervoor dat ik geaard werd zodat ik zo goed mogelijk de stiltedag zou beleven. De energie tijdens de dag was zo bijzonder, iedereen opende zijn hart op zijn eigen manier en er kwamen veel emoties vrij. De harmonie in de groep was heel goed het was voor mijn gevoel niet bij toeval dat we deze samenstelling hadden voor de dag. Er was een goede interactie tussen luisteren, ervaren en doen. Na de lunch was er een stiltewandeling begeleid door Nazeema, door de mooie landelijke omgeving van Odijk. Ik heb dit als zeer prettig en rustgevend ervaren ik keek bewuster naar mijn omgeving en de boodschappen die ik mocht ontvangen. Tijdens de wandeling regende het maar ik heb dit totaal niet als vervelend ervaren juist bijzonder. Na de dag voelde ik me goed met nieuwe kracht, energie, en uitkijkend naar een vervolg van deze dag in het nieuwe jaar.