Rebalancing & Lichaamswerk - Nazeema Adams

Rebalancing & Lichaamswerk

Wat is Rebalancing
Het respectvol aanraken en aangeraakt worden is de kern van het lichaamswerk. Rebalancing is een vorm van lichaamsgericht werk en massage. Hoe meer we in ons lichaam aanwezig zijn, hoe meer we ervaren en voelen. Door aanraking en diepe weefselmassage kan veel wat in het lichaam vastzit, loskomen en kan er een gevoel van vrijheid en ontspanning ontstaan.

Wat brengt Rebalancing jou?
Door Rebalancing krijg je inzicht in je gedachten, je gevoel en je lichaam. Je bewustzijn groeit. We gaan samen onderzoeken wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Om levendig en vrijheid te voelen, hoef je niet te veranderen, je mag ruimte geven aan jezelf. Zo krijg je de regie van je lichaam terug.

Hoe verloopt een Rebalancing sessie?
Een sessie bij mij begint met een kort gesprek. Hierbij kan jij een thema inbrengen of wat er op dit moment speelt in je leven en waar je aan wilt werken. Ik begeleid jou met verschillende technieken zoals zelfonderzoek, ademhalingsoefeningen, aanraking, massage en coaching.
Na afloop kijken we terug op de sessie: Wat heb je ervaren en wat wil je meenemen?

Luisteren naar je lichaam
Door goed te luisteren naar jouw lichaam kom jij steeds erachter welke gevoelens erkend willen worden. Jij gaat begrijpen waarom jij de dingen doet zoals jij ze doet. Het is niet altijd gemakkelijk dat onder ogen te zien. Maar het opent wel de weg naar verandering, naar een nieuwe balans waarin jij beter tot je recht komt.

Trauma

Door onverwerkte traumatische ervaringen neemt onze veerkracht af. Ze blokkeren het natuurlijke ritme en de regulatie van ons zenuwstelsel. Dit kan leiden tot allerlei fysieke, emotionele en psychische klachten. Door het integreren van die opgeslagen overlevingsenergie herstelt onze vitaliteit en veerkracht.

Kosten rebalancing-sessie
Een sessie van een anderhalf uur en kost € 90,00.
Een sessie van een uur kost € 60,00.
Annulering
Wanneer je tot 24 uur van te voren annuleert, worden geen kosten berekend.
Bij annuleren binnen 24 uur reken ik de helft.
Ik ben aangesloten bij de LVNT (Landelijke Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten) en de RBCZ. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt de Rebalancing-sessies van aangesloten therapeuten geheel of gedeeltelijk wanneer er een aanvullende verzekering is afgesloten. Mindfulness en expatcoaching worden niet vergoed.

Kijk in je polisvoorwaarden bij alternatieve therapie of een natuurgeneeskundig consult vergoed wordt. Op www.vnt-nederland.nl vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars.

Alle VNT-leden zijn onderhevig aan het tuchtrecht dat verzorgd wordt door de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ). Voor meer informatie over de klachtenregeling : https://www.tcz.nu/index.html