Nazeema Adams

Over Nazeema Adams

Mijn naam is Nazeema Adams. Ik ben geboren in Kaapstad, Zuid-Afrika en woon sinds 1994 in Nederland. Van origine ben ik verpleegkundige, de laatste 10 jaar werk ik parttime in de psychiatrie en verslavingszorg. Ik heb gemerkt dat er in de psychiatrie en verslaving veel onderliggende trauma’s zijn waardoor mensen excessief drank of drugs gaan gebruiken. Ook depressies komen vaak voor, bijvoorbeeld door onverwerkt verdriet of trauma’s.

Rebalancing heeft me geholpen om meer in mijn lichaam te zijn dan in mijn hoofd. Ook hielp Rebalancing mij om emoties en trauma’s die jaren vastzaten in mijn lichaam op te lossen, waardoor ik meer energie en levenslust kreeg en ging léven i.p.v. overleven.

Mindfulness heeft mij geholpen om met meer compassie en mildheid naar mezelf te kijken. Soms werden mijn trauma’s getriggerd door oude angsten. Mindfulness hielp mij om in het hier en nu aanwezig te zijn, met compassie naar mezelf. De laatste 15 jaar geef ik mindfulnessworkshops en -cursussen.
Deze combinatie van technieken levert een krachtig instrument op waarmee ik anderen kan begeleiden in hun proces verwerking van trauma’s en zelfontwikkeling. Mijn verdere opleidingen en eigen ontwikkeling zijn vaak hand in hand gegaan.

Hieronder vind je de voornaamste opleidingen en trainingen op een rij:

  • Mindfulnesstraining. Carla Prick – Praktijk voor Psychotherapie, 2010
  • Psychosynthese. Psychosynthese Academie, 2011
  • Opleiding Rebalancing. Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustzijn, 2015-2017
  • Intensieve Basistraining Individueel Systemisch Werken. Psychosynthese Academie, 2019
  • Interactieve Zelfresonantie (IZR). Interakt, 2019 tot heden
  • Integral Eye Movement Therapy. IEMT-Training, 2022
  • 6 daagse training Karakterstructuren. Lumens, 2022
Nazeema Adams